13 Temmuz 2014 Pazar

Yeni Opel Corsa

Opel'in küçük sınıftaki temsilcisi Corsa, Adam'ı andıran burun tasarımı ve çok daha büyük iddiayla yeni nesline kavuştu. Yeni Corsa yıl bitmeden yollara çıkmış olacak.

yeni opel corsa

Corsa’da kullanılan yeni elektrik sistemi sayesinde tüm elektronik donanımlar birbiriyle irtibatı güçlendirmiş. Bu sayede zengin yardımcı sistemlerin diğer donanımlarla iletişim kurması ve Corsa’nın elektronik ağının bir bütün olarak çalışması sağlanmış.

Otomobilin motor yelpazesi en güncel Opel motorlarından oluşuyor. Bunun anlamı 3 silindirli 1,0 litrelik motorla başlayıp 1,4 litrelik turbo beslemeli motora kadar uzanan bir listenin var olduğu. 1,0 litrelik direkt enjeksiyonlu motor, Corsa’nın kaputu altında 90 HP ve 115 HP güç ve 170 Nm tork üreten versiyonlarıyla yer alacak. Motorun maksimum torkunu 1800 d/d’dan itibaren sunabilmesi ayrı bir başarı olarak değerlendirilebilir. Motor start-stop elektroniğine ve Euro6 emisyon normuna uyuma sahip olacak. İkinci motor seçeneği 1,4 litrelik turbo beslemeli motor. Tanım tanıdık gelse de motor aslında yeni geliştirilmiş ve 100 HP güçle 200 Nm tork üretiyor. Bu motorla 1,0 litrelik motorun güçlü versiyonu ilginç bir motor yelpazesi çakışmasının işaretlerini veriyor. Yelpazeye daha sonra 1,2 litrelik ve 1,4 litrelik atmosferik beslemeli motorların Euro6 emisyon normuna uyum gösteren türevleri de katılacak. Dizel cephesindeyse şimdilik sadece 1,3 litrelik bilindik motorun yine elden geçirilmiş bir versiyonu yer alıyor. Bu motor 5 vitesli manuel şanzımanla sunulacak. Laf şanzımanlardan açılmışken, Corsa ilk başta sadece manuel şanzımanlara sahip olacak. Fakat bu şanzımanların geçişlerinin çok daha yumuşak ve keskin olduğuna dair Opel’in açıklamaları var. İlerleyen dönemde ürün gamı 6 vitesli otomatik şanzımanın yanında elden geçirilip vites değişimleri hızlandırılmış Easytronic otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara da kavuşacak. Son olarak Corsa Opel’in son nesil aktif yardımcı sistemler paketine de sahip olacak. Bunlar arasında trafik işareti tanıma sistemi, şerit takip sistemi gibi yardımcılar olacak. Xenon farın da isteğe bağlı donanım listesine gireceğini söyleyebiliriz.
Daha önce Corsa’nın ancak 2015′te tanıtılabileceği açıklanmıştı. Fakat görünen o ki Opel yeni küçük sınıf üyesini Ekim ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’na yetiştirecek ve hemen ardından da ilk teslimatları yapmaya başlayacak. Bu da 2015′in ilk aylarında yeni nesil Corsa’yla Türkiye’de de tanışabileceğimizi gösteriyor.

yeni opel corsa

yeni opel corsa

yeni opel corsa

0 yorum:

Yorum Gönder